I alle produktionsvirksomheder er der altid mange projekter i gang. Især i produktionen. Der er nye processer og nye måder og arbejde på og så er der nyt udstyr der installeres og idriftsættes. Det er anlæg, der skal omstilles til ny produktion eller, det kan være ældre anlæg der skal udskiftes efter endt levetid. I alle tilfælde kræver det en del teknisk ledelse.

Nyt udstyr

Nye anlæg der skal introduceres, hvad enten der er tale om enkeltstående maskiner eller udstyr, eller hele linjer og sågar fabrikker, er der et behov for projektledelse. Der er forskellige niveauer af projektledelse og meget forskellige roller. Man kan købe og installere en maskine selv, eller du kan sætte krav og få nogen til at gøre det for dig, eller, du kan selv finde ud af kravene til udstyret og få det købt og installeret. Der er næsten altid flere entrepriser der skal arbejde sammen om at gennemføre denne opgave og de skal koordineres og instrueres.

I større projekter hvor der er flere maskiner og/eller der skal etableres infrastruktur eller bygninger så stiger kompleksiteten. I de fleste tilfælde er der også en eksisterende drift at tage højde for og udstyret, maskinen eller linjen skal kunne fungere og levere i den værdikæde efterfølgende. Større projekter har en eller flere projektledere og oftest har de enkelte leverandører også deres interne projektledere tilkoblet.

I Stenderup Pedersen hjælper vi med at sikre at det udstyr man får ind på sin fabrik, også bliver klar til at operere efter idriftsættelse. Det betyder at udstyret kan drives ligesom det øvrige materiel. F.eks. skal man inden udstyret benyttes være en plan for vedligehold, dokumentationen skal være på plads og tilgængeligt. Man skal sikre at man har de rigtige kompetencer på plads og udstyret bliver konstrueret således at det er vedligeholdsbart.

Der er i de fleste projekter et stort fokus på at få udstyret installeret og ”lys” i udstyret. Det er dog det at få processen op at gøre og leverancen af ny kapacitet/funktion udfyldt, der er det afgørende. Vi støtter med at sikre de aktiviteter i projektet der skal til for at lykkedes.

Retrofit eller udskiftning

Man tænker måske ikke over det, men udskiftning af udtjent udstyr i drift kan nærmest være et større projekt end nyt udstyr. Da det skal arrangeres så det ikke forstyrre den nuværende drift for meget. I mange tilfælde og især hvis det er et nedbrud/havari der er katalysator for udskiftning så er det vedligeholdsafdelingen selv der forestår projektet. Det kan være meget resursekrævende for vedligeholdsafdelingen, men det er også en mulighed for opgradering. Især i forhold til energi optimering. 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: