#02 Vedligehold 2.0 – Disclaimer

Dette andet opslag handler om, at jeg ikke er imod I4.0 eller V4.0. Jeg mener bare vi skal fortælle hele historien.

Photo by patricio davalos on Unsplash

For det er jo ikke fordi jeg ikke kan se fidusen med Industri 4.0 og Vedligehold 4.0. Jeg stiller bare spørgsmål til om alle løsninger er for alle. Jeg er som de fleste i denne tekniske branche vild med teknologi og udvikling af nye smarte måder at gøre ting på.

Der er i hvert fald to områder som jeg gerne vil fremhæve som emner jeg mener man ofte negligere i teknologiens introduktion. For det første skal man kende den proces man ønsker at optimere og lave en automatiseret løsning for. Jeg mener der er alt for meget fokus på teknologi og for lidt på proces og mennesker. Det andet oversete element jeg observere er manglen på resurser. Dette er især synligt når der købes nyt software. Både resurser i projektet, men især i levetiden bagefter.

Når det så er sagt, så må det være fedt at være tekniker i en organisation hvor støtten er der når man løser opgaver. Man har opdateret dokumentation og måske også viden om fejltilstanden, lige ved hånden eller måske i sin brille, når man kommer ud til en opgave.

Men…

Jeg kunne starte med at spørge… Hvordan er dine data og dokumentation på dine anlægsaktiver?   Skriv gerne en kommentar!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: